Menü
0(342) 321 48 88
7/24 Online Satış

Baklava Yapımında Kullanılan Malzemeler.

Baklava;

6-8

Şeker şurubu için

175 g (6 oz) altın pudra şekeri

1/2 çay kaşığı limon suyu

1/2 çorba kaşığı gül suyu

1/2 çorba kaşığı portakal çiçeği suyu

Doldurma için

200 g (7 oz) ceviz, (veya badem veya çam fıstığı veya fıstık fındık veya kaju fıstığı)

100 g (3,5 oz) pudra şekeri

3/4 çay kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı portakal çiçeği suyu

1 çorba kaşığı gül suyu

Bitirmek için

100 g (3 1/2 oz) tereyağı, erimiş

18 x 32 cm (7 x 12 1/2 inç) ölçülerinde 12 yapraklık hamur işi